Fra grunnarbeid til ferdig bolig

Ferdighus - Stovner

Det er mange valg å ta når man skal skape et hjem. Et av de første etter at finansieringen er på plass, er valget mellom å bygge nytt eller å gjøre et eksisterende hjem til sitt eget. Uansett hva du velger, er vi her for å hjelpe deg gjennom hele byggeprosessen fra A til Å. Fra grunnarbeid til ferdig bolig.

Ferdighus, modell Grorud

Å bygge nytt – fra grunnmur til nøkkelferdig hjem

Om du foretrekker å bygge ditt eget hus fra grunnen av, kan vi hjelpe deg med det. Etter at du har laget et budsjett for din drømmebolig, starter arbeidet med å finne en tomt og bestemme hvilken type bolig du ønsker deg som kan passe til finansieringen. Det er en fordel å bestemme seg på forhånd for hvor mye egeninnsats du ønsker å legge inn, slik at vi som skal hjelpe deg med å gjøre drømmen til virkelighet kan gi deg et mest mulig nøyaktig prisoverslag for jobben som skal utføres.

Fra å finne riktig tomt, til forarbeider som rydding av tomten, eventuell sprenging og ikke minst alle søknader og papirer som skal gjøres i orden for å få de riktige tillatelsene uten store forsinkelser i arbeidet, er det mye å holde styr på. De fleste foretrekker å hyre inn en entreprenør som kan holde oversikt i hele prosessen, fra første spadestikk til nøkkelen kan vris rundt i inngangsdøra.

Hele veien må det både justeres og koordineres, og det er en fordel at vi som styrer byggeprosessen for deg har kontakt med de ulike leverandørene av byggetjenester som tømrer, elektriker og rørlegger. Dersom du gjør en god planleggingsjobb på forhånd, og vet hva du ønsker og hvilke behov du har, fra uteområdet til hvert enkelt rom i boligen, og hvilke materialer og farger du foretrekker, blir hele prosjektet enklere å få i havn.

Dersom vi også vet på forhånd hvor du kan gjøre egeninnsats som for eksempel malearbeid, tapetsering eller rydding av tomt (kapping av trær etc.) blir også hele boligreisen enklere. Vi tilbyr et stort utvalg av forskjellige typer ferdighus gjennom vår avdeling Oslo Ferdighus. Besøk vår nettside der for å se de ulike modellene av nøkkelferdige boliger som vi kan tilby. Vi hjelper deg hele veien fra tegning til en ferdig realisert bolig, akkurat slik du vil ha den. 

Å rehabilitere – en enklere vei til drømmehjemmet

Som ved nybygg, bør man også starte med en grundig plan når man velger å kjøpe en eksisterende bolig for å gjøre den om til sitt eget drømmehjem.

Imidlertid kan du spare mye tid og mange penger på en enklere søknadsprosess ved endringer av eksisterende bolig. Du sparer tid på det at du ikke må lete etter tomt og rydde og klargjøre den. Huset eller leiligheten står der allerede og du kan konsentrere deg om hvilke ønsker du har for å gjøre den perfekt for deg. Du sparer penger på å kunne bruke alt på rehablitering og de spesielle detaljene som gjør boligen akkurat sånn du vil ha den, fremfor å starte fra bunnen med grunnmur og byggesøknader.

Vi vil alltid starte med en plan hvor du kan fremlegge dine ønsker og fortelle oss hva vi kan gjøre for at det nye hjemmet ditt skal bli helt perfekt for deg, for deg og din partner, for deg og din familie, eller deg og dine firbente venner. Enten du bor alene eller sammen med andre, om du liker rolige omgivelser og mye alenetid, eller samler storfamilien og venneflokken til sammenkomster ofte, det finnes gode løsninger for alle varianter. Vi er her for å hjelpe deg med å finne ut hvordan byggeprosessen kan løses for å gi deg optimal verdi med det budsjettet du har.

Oppussing

Planlegging – med muligheter for justering underveis

Boligen står der, nå skal du sammen med oss finne ut hvordan vi kan løse rehabiliteringen på best mulig måte. Du bør ha tenkt litt på forhånd hva du ønsker deg.

-Hvilke behov har du (og eventuelt din partner/familie)?

-Hvilken stil trives du med? Moderne? Tradisjonelt? Naturlig? Glamorøst? Minimalisme eller maksimalisme?

-Er det viktig med en trivelig uteplass? De fleste blir overrasket over hvor mye et trivelig og funksjonelt uteområde kan ha å si for boligens verdi.

-Er du mye hjemme og trenger hjemmekontor, mulighet for slappe av, eller er du mye på reise og har kun behov for «basics» når du er innom for å snu?

-Hvor ofte har du besøk? Trenger du gjesterom, flere bad, god plass i sofaen, åpen løsning for kjøkken og stue så du kan være sosial med gjestene mens mat tilberedes?

-Trenger du et stort eller lite kjøkken? Elsker du å lage mat trenger du gjerne bedre plass til et stort kjøleskap og fryser, og godt med benkeplass på kjøkkenet. Om du liker bedre å spise ute, kan kanskje kjøkkenet holdes lite og effektivt, mens du får mer plass i stuen.

-Er et stort baderom viktig for deg? Vil du ha plass til en liten spaavdeling med badekar og en hvilestol, eller holder det med en dusj og toalett siden du ikke har tid til å bade? Har du barn eller dyr som trenger badekar eller stor vask? Jo flere man er i familien kan et separat vaskerom være en god ide. Da blir det mindre rot på badet og mer plass til å både tørke, sortere og brette klær på selve vaskerommet.

-Liker du å trene så du ønsker å sette av plass til et treningsrom? Kanskje ønsker du deg et Yogastudio, dansestudio eller et lydtett meditasjonsrom?

-Hvilke hobbyer liker du å kose deg med? Vil du lage et gamingrom, et filmrom, et musikkstudio, en hobbystue med plass til verktøy, symaskin, malesaker eller YouTube-filmoppsett?

-Skal du bo i huset eller leiligheten gjennom flere livsfaser? Er det en fordel å ha mest mulig på ett plan, eller liker du å holde deg i form ved å gå mye i trapper? Det kan fort lønne seg å tenke langsiktig, siden å investere i bolig som regel er den største investeringen man gjør i livet. Vi hjelper deg med å gjøre disse valgene så du kan få mest mulig igjen for pengene du investerer i drømmeboligen din.

Grunnarbeid – hva kan du gjøre selv?

Før vi kan gå i gang med selve rehabiliteringen, eller oppussingen om du vil, så er det en del grunnarbeid som må gjøres først, nemlig å fjerne det som du ikke vil ha med deg videre. Å tømme boligen for møbler og ting er som regel en stor jobb, og dette kan du som oftest gjøre selv. Har du ikke plass til å lagre det i boligens loft eller kjeller, kan du leie en lagerplass. Vi kan også være behjelpelig med å ordne dette for deg i samarbeid med flyttebyrå, dersom du ikke ønsker å gjøre det selv.

Fjerning av gammel innredning kan du også gjøre selv. Hold deg unna rør og elektriske, der må fagfolk komme inn. Men å demontere skap og skuffer kan de fleste gjøre selv om de ønsker det. Et tips er å gi bort eller selge på finn og få de som henter til å demontere selv.

Gulvbelegg eller laminat/parkett kan du også fjerne selv, vær obs på at det noen ganger kan legges nytt over gammelt, så ta en prat med oss om dette før du går i gang. Har du parkett av god kvalitet kan du også slipe den ned og lakkere på nytt for en fresh ny variant. Dette kan vi hjelpe deg med som en del av rehabiliteringsprosessen.

Vegger må du ikke rive selv uten å ha konferert med oss på forhånd. Bærende konstruksjoner må bevares, og det kan bli både dyrt og utrygt å gjøre feil der. Dette må overlates til fagfolk.

Ditt nye hjem blir til – fagfolkene jobber for deg

Nå setter vi i gang for alvor med selve prosjektet for å skape boligen om til ditt drømmehjem. Vi tar hånd om hele prosessen med å koordinere de ulike arbeidslagene som gjør jobben for deg. Tømrere, snekkere, elektriker og rørlegger kommer inn og gjør sine oppgaver, vi holder kontrollen på at alt blir gjort til riktig tid og pris i henhold til planen og budsjettet vi har avtalt med deg. Noen ganger vil det bli justeringer underveis.

Utfordringer kan selvsagt oppstå og medføre endringer, men vi holder hele veien dialogen med deg så du vet til enhver tid hva som foregår. Slik passer vi hele tiden på at din bolig får den beste oppfølgingen hele veien fra start til lykkelig slutt. Det bygges, isoleres, strekkes ledninger og monteres rør, et maskineri med mange små deler som jobber sammen for et vellykket resultat.

De små detaljene – personligheten til ditt hjem skapes

Den mest spennende delen av en byggeprosess er når man er kommet så langt at de personlige detaljene kan skapes. Finessene og de unike trekkene ved akkurat ditt boligprosjekt. Kanskje har du valgt ut noen helt spesielle fliser på badet, noen fantastiske lamper som ingen har maken til, eller tapet som må spesialbestilles akkurat for ditt hjem.

Enten det er praktiske detaljer som en skittentøystrakt fra en luke på badet og rett ned i vaskekjelleren, eller glamorøse detaljer som en lysekrone i taket på toalettet, vi hjelper deg både med å finne frem til de beste leverandørene og å få det montert av dyktige fagfolk.

Vi jobber for deg – å skape ditt drømmehjem er vår største glede

Enten det er å bygge et helt nytt, nøkkelferdig hus, eller så lite som å pusse opp et rom. Til og med et stort prosjekt som å renovere et helt hus eller en leilighet, så gleder vi oss over hver eneste bolig vi får lov til å bygge sammen med deg! Med oss som samarbeidspartner er du trygg hele veien, fra grunnarbeid til ferdig bolig.

Kontakt oss i dag for å ta en prat om hvordan vi best kan hjelpe deg med å bygge ditt drømmehjem.