5 ting du bør tenke på når du skal pusse opp badet

By 30. november 2018 desember 16th, 2018 Baderom, Oppussing
Bad og Prosjekt - 5 ting du bør tenke på ved oppussing av bad

Hva kan du gjøre for å spare penger på oppussing av badet?

Den beste investeringen du gjør, er å tenke godt igjennom både kortsiktig og langsiktig behov før du går i gang. Hva vil du bruke tiden på selv, og hva vil du overlate til en godkjent våtromsbedrift som Bad og Prosjekt? Her får du noen tips til hva du bør tenke på før du starter oppussingen av  drømmebadet.

 

1. Hvilke behov skal dekkes av baderommet?Bad og Prosjekt - Lekkert bad og vaskerom.

Som med alle rom du skal innrede, bør du tenke på hvilke behov badet ditt skal dekke. Hvilken livsfase er du i? Dusjer du hver dag hjemme på badet, eller dusjer du ofte på jobb eller trening og vil ha plass til et deilig badekar på badet ditt? (Husk å alltid prøve badekar før du kjøper det, spesielt om det skal ha plass til to personer.)

Har du barn som bader med leker, trenger du et sted å oppbevare dem og kanskje en puff hvor du kan sitte og brette klesvasken mens barna bader. Badelekene kan gjerne oppbevares i den samme puffen når de ikke er i bruk.

Har du plass til et stellebord om det skulle bli aktuelt? Det er fint med ekstra gulvplass til en liten stellematte om andres barn skal skiftes på en gang i blant når de er på besøk. Har du en krakk til små gjester som skal på do og vaske hender – finn en plass til den på det nye badet ditt.

Får du besøk av eldre slektninger eller planlegger en bolig med livsløpsstandard, kan det være aktuelt med plass til en dusjkrakk og et håndtak i dusjen eller ved badekaret. Det kan også være praktisk med en smart løsning til alt du trenger av toalettartikler for dusj og bad.

Hvis du har innsyn på badet kan det være fint med frostet glass, vindusfolie eller strategisk plasserte planter.

Det er viktig med god ventilasjon på badet, for å unngå fuktskader og uønsket lukt. Tenk over hvor ventilasjon må monteres så den ikke kolliderer med annen innredning. Dersom du vil ha varmekabler på badet ditt, bør det være termostatstyrt så du kan justere dem etter tid på døgnet og årstid.

Tenk også over hvor mange strømuttak du trenger på det nye badet ditt. Du må gjerne ha steder å plugge inn både hårføner, barbermaskin og elektrisk tannbørste, kanskje en radio eller SONOS, og ha et sted å lade mobilen mens du dusjer.

 

Bad og Prosjekt - Lys på badet2. Lys og speil på badet

Om du har et lite bad, velg gjerne lyse farger og et stort speil for å gi en illusjon av større plass og romslighet.

Trenger du en skuff eller skap med lås til mer private eiendeler eller legemidler? Q-tips, bomull og plaster er greit å ha lett tilgjengelig på en hylle nær speilet. Har du et speil et sted med godt lys som du kan gå helt inntil når du skal sminke deg, nappe hår eller barbere deg?

Hvis du har et romslig bad kan du dele rommet i soner med ulik belysning for det enkelte bruksområdet. For eksempel kan du fremheve utvalgte områder av badet og gi godt lys til stedet der du barberer eller sminker deg. Når du dusjer eller hviler i badekaret ønsker du kanskje en mer dempet belysning som kan dimmes og gi rom for levende lys på badekarkanten.

 

3. Baderomsfliser som tåler daglig bruk

Velg et gulv som passer til din bruk. Er dere få eller mange i familien, blir det mye vannsprut på gulvet eller lite, har dere kjæledyr som kommer til å klore rundt der? Mange foretrekker å flislegge gulvet. Vi anbefaler å se på sortimentet til Modena ved en av deres utstillinger.

Vil dere ha en åpen dusjløsning med vegg eller et tett dusjkabinett? Om dere vil ha varmekabler eller ikke, vil også ha betydning for hvilken type gulv dere bør velge. Bad og Prosjekt kan hjelpe deg med å gjøre et riktig valg for ditt bad.

4. Størrelse/høyde på toalett og baderomsinnredning Bad og Prosjekt - Montering av toalett på badet

Det er viktig å tenke på hvor høyt du vil ha toalett, vask og benkeplass plassert for å gjøre din hverdag så behagelig som mulig. Er du usikker, så kan Bad og Prosjekt bistå deg med valget.

Tenk også på rengjøring når du plasserer toalettet i rommet. Vegghengt toalett gir enklere rengjøring. Velg gjerne en modell hvor du kan tilpasse spylemengde, det er mer miljøvennlig.

Hvor mye skapplass trenger du? Husk å finne rom til håndklær og alle toalettartikler. Det kan være greit å ha et praktisk sted å henge håndklær til tørk. Er dere mange i familien som dusjer ofte, kan en håndkletørker være kjekk å ha. Trenger du plass til klesstativ for å tørke klær eller evt. en tørketrommel? Da må badet ha strømuttak til 2 stikkontakter for vaskemaskin og tørketrommel. Om du har et romslig bad og en del av badet er vaskerom, kan du vurdere å finne plass til strykebrett og strykejern (nok et strømuttak).

 

5. Plassering/organisering av badet

Ligger badet ditt nært soverom eller vaskerom?

Tenk over om du kan organisere dine klær og klesvasken så du får en god flyt og bedre plassutnyttelse. Har du mulighet for å lage garderobeplass mellom soverommet og badet, eller kan du oppbevare undertøy og sokker på badet så det er lett tilgjengelig når du kommer ut av dusjen? Har du plass til en skittentøykurv så du kan legge klærne direkte i den før du dusjer eller kler av deg om kvelden? Om du har vaskemaskin på badet eller i direkte tilknytning til det, kan du legge klærne du vasker oftest rett i vaskemaskinen.

 

Når du har avdekket alle dine behov, og har en formening om hvordan ditt drømmebad skal se ut etter oppussingen, er det tid for å ta kontakt med en godkjent våtromsbedrift som kan gjøre jobben. Bad og Prosjekt tilbyr oppussing av bad til fastpris, som gir deg forutsigbarhet og trygghet. Skal du totalrenovere en bolig, kan vi ta hånd om det også.

 

Kontakt oss i dag for en gratis befaring

Tlf: 92240327 / post@badogprosjekt.no