Hvordan kan en totalrenovering øke verdien på din bolig?

Bad og Prosjekt | Totalrenovering av bolig

Hvorfor bruker vi så mye tid og penger på oppussing og hva får vi igjen for det? Mange pusser opp kun fordi de ønsker en fornyelse og tenker ikke videre over det, noe er nødvendig vedlikehold som tak og ytre fasade som må repareres og beskyttes mot vær og vind. Den beste grunnen til å fornye boligen, og som er regelrett lønnsom er imidlertid å gjøre en totalrenovering som øker verdien på din bolig.

Hvordan kan du forsikre deg om at oppussingen av ditt hus vil bli lønnsom?

Nordmenn er europamestre i oppussing og vi bruker hvert år mange milliarder på oppgradering av hjemmene våre, ifølge statistikk fra Statistisk Sentralbyrå.

Første bud er å bruke fagfolk som vil sikre at det byggtekniske er korrekt utført. Spesielt dersom du totalrenoverer våtrom som bad og kjøkken kan det å gjøre en slurvete jobb få store konsekvenser ved for eksempel en senere forsikringssak som ikke blir godkjent fordi arbeidet ikke holder mål. Det kan også bli problemer med senere eierskifte av boligen når skjulte skader eller svakheter oppdages og du står ansvarlig.

Det er en fordel å renovere med gode materialer som sikrer kvalitet, slik at boligens verdi øker. Ved å velge forholdsvis nøytrale og solide løsninger, øker sjansen for at dere er fornøyd med oppussingen i mange år fremover, og at neste eier ved et eventuelt salg også vil like stilen dere har lagt dere på.

Den største verdiøkningen får man ved å totalrenovere bad og kjøkken. Utvendig er det nytt tak, nye vinduer eller en fin uteplass som gir høyest verdiøkning. Førsteinntrykk er viktig. En velholdt terrasse eller et pent inngangsparti har mye å si for det generelle inntrykket av boligen.

Det å legge til plass i boligen vil også gi utslag på verdien, som ofte regnes ut per kvadratmeter. Med fokuset som er nå på både miljøvennlige og bærekraftige materialer, vil også det å tilrettelegge for energisparende løsninger gi deg mer valuta for pengene både i din egen hverdag etter renoveringen og ved et eventuelt fremtidig salg av boligen.

Totalrenovering av bolig & leilighet

Hva kan du gjøre selv?

Dersom man tenker å gjøre noe av jobben selv, er det lønnsomt å klargjøre boligen for renovering ved å for eksempel:

  • rive ut gammel innredning,
  • fjerne gulvbelegg eller annet gulv som skal fornyes
  • planlegge godt
  • avklare hvilke behov akkurat dere har

Dette er mer verdifullt enn å bruke tid på det håndverkerne kan gjøre mer effektivt og med høy faglig kompetanse, som flislegging og montering. Du sparer også mye på å bruke god tid i forkant av renoveringen på grundig behovsavklaring og planlegging, slik at du kan skissere dine ønsker for byggmester fra starten av, og det blir lettere for dem å rådgi deg videre i prosessen.

Hvordan forhandle frem bedre boliglånsrente etter totalrenovering?

En refinansiering av boliglånet ditt basert på ny takst kan gi deg en bedre rente og dermed bedre råd.

Markedsverdien på boligen din danner grunnlaget for rentenivået du får på boliglånet ditt. Tommelfingerregel er at et lån som er på mindre enn 60% av boligens verdi får bedre rentebetingelser enn når lånet er over 60%. De fleste banker har også en annen rente om lånet er over eller under 80%.

Bad og Prosjekt | Refinansiering av boliglån

Det er ganske vanlig å refinansiere boliglånet i forbindelse med oppussing av bolig, man regner det som en investering og verdien på boligen øker. Rentene er også normalt mye lavere lavere på boliglånet enn på et forbrukslån.

I forbindelse med en totalrenovering kan du forhandle om nivået på boliglånsrenten med banken din, eller du kan vurdere å flytte boliglånet til en rimeligere bank. Innhent gjerne en ny verdivurdering fra en autorisert eiendomsmegler eller aller helst en takstmann. Følg med på boligannonser i ditt område for å se det generelle prisnivået, dette vil gi deg en pekepinn på hva din bolig er verdt.

 

Ta kontakt med oss tidlig i prosessen, så hjelper vi deg til å ta de valgene som vil bli lønnsomme. Vi gir deg alltid fastpris på totalrenoveringen, enten det er for et enkelt rom eller for hele leiligheten eller huset ditt.

Kontakt oss i dag for en gratis befaring

Tlf: 92240327 / post@badogprosjekt.no