5 ting å tenke på når dere skal pusse opp hytta

By 10. september 2019 april 10th, 2020 Baderom, Hytte, Kjøkken, Oppussing, Soverom, Stue, Totalrenovering
Hytta

Stadig flere ønsker samme komfort på hytta som vi har hjemme, og badene blir større og mer luksuriøse også på hytta, dermed investerer vi også mer i baderommet til fritidshjemmet vårt. Det er imidlertid noen spesielle faktorer man må ta med i betraktningen når hyttebadet skal bygges eller renoveres. For mange er det også en emosjonell prosess når en tradisjonsrik bolig som familiehytta skal pusses opp, så vær sikker på at alle tas med i beslutningene som gjøres, slik at hele familien blir fornøyd.


Så – hvor skal man begynne?

Som med alle oppussingsprosjekter er en definering av behov det første som må gjøres. Kartlegg hvilke fasiliteter dere ønsker på hyttebadet. Om det er en god gammeldags hytte med enkel standard uten innlagt vann og strøm er det naturligvis andre ting man må ta hensyn til enn om hytta er topp moderne med innlagt vann og strøm. Dersom dere ønsker å skape om den tradisjonelle enkle hytta til en mer moderne bolig, er et greit sted å starte å kontakte fagfolk for å få mer informasjon om hvordan dere kan få koblet hytta til strømnettet og til offentlig vann og avløp. Om dere ligger i et hyttefelt med andre i samme situasjon, kan det være en fordel å gå sammen om dette, slik blir det rimeligere for alle involverte.

Praktiske løsninger for et enklere hytteliv.

Om hytta ligger vanskelig til, eller dere ønsker en selvforsynt, såkalt «off-grid»-løsning, kan man satse på for eksempel bruk av vanntank for oppsamling av regnvann eller knyttet til brønn, med vannfilter og pumpe. For elektrisitet kan man benytte både solcellepaneler og gass, vann til dusj kan varmes opp med en elektrisk vannvarmer, og toalettet finnes også stadig flere løsninger for. Det er ikke lenger bare PortaPotti som gjelder, man kan benytte for eksempel kompost- eller forbrenningstoalett. Om du bruker hytta mest om sommeren, kan en herlig utedusj være et alternativ til det tradisjonelle dusjkabinettet.

Dersom hytta allerede har innlagt vann og strøm, er det kun egne ønsker og budsjett som setter begrensninger, på linje med et bad i vanlig bolig. Noen ting som er spesielle for renovering på hytta kan likevel være viktig å huske på:

Beliggenhet

Dersom hytta ligger vanskelig til og fagfolkene må bruke ekstra tid på å komme seg dit, eller det er vanskelig å få levert varer som skal benyttes i renoveringen, kan det fort tilkomme ekstra kostnader. Da er det en fordel å ha en leverandør som gir deg en fastpris på forhånd.

Isolasjon og frostsikring

Om dere benytter hytta mye om vinteren bør også badet isoleres godt. Dersom hytta er mest i bruk i sommerseongen, pass på at alle rør er godt isolert så de ikke fryser i stykker når kulda kommer. Vannet bør stenges av når dere avslutter hyttesesongen. Toalettet bør få en god klunk med frostvæske før dere forlater hytta for vinteren. Det finnes løsninger for å enkelt stenge av vann og tømme rør, vi kan hjelpe dere til å finne ut hva som passer best for din hytte.

Ventilasjon

På hytta som hjemme bør våtrom ha god utlufting for å unngå fuktighet og muggsopp som kan oppstå dersom vanndamp ikke finner veien ut i frisk luft etter at dere har dusjet eller tatt et avslappende bad. Dersom du benytter komposttoalett er også en god vifte viktig for at komposten skal fungere optimalt.

God planløsning

På hytta er det ofte mindre rom enn hjemme, og det blir ekstra viktig å tenke godt over hva dere vil ha på badet. Kan dere få bygget en badestamp ute i hagen fremfor å ha badekar på selve badet? Vil en utedusj kunne fylle behovet slik at badet inne kan ha en enkel vaskeservant fremfor full dusj? Om dere vil ha en riktig god gammeldags variant, kan en utedo være et alternativ også. Trenger dere vaskemaskin på hytta? Kan dere ha en kombinert vaskemaskin og tørketrommel, sette opp tørkestativ utenfor slik at dere kan tørke sengetøy og klær i sommersola, eller rett og slett vaske klær og sengetøy hjemme og droppe vaskemaskin på hytta? Om du vil ha vaskemaskin på hytta, husk at du også må planlegge plass til skittentøy på badet. Kan det være plass til et lite påbygg så dere får skilt vaskerommet fra selve badet? Vi ser gjerne på hva som kan være den optimale løsningen for dere.

Unngå hyttefeber – få mer ut av uteplassen

På hytta bruker vi ofte mer tid ute enn inne, og visste du at å bygge en god uteplass er en enkel måte å øke verdien på din bolig både hjemme og på hytta? Vi kan hjelpe deg til å finne løsninger som knytter sammen innerom og uterom, slik at dere får nytt tilværelsen på hytta optimalt, enten det er med et utekjøkken, en deilig badestamp, utedusj eller andre løsninger som gjør hytteopplevelsen unik og perfekt for dere.

Når alle disse punktene er tatt i betraktning er det bare å kontakte oss for å få en fast pris på din hytterenovering. Vi hjelper deg gjerne med å finne de perfekte løsningene for å skape din drømmehytte.

Vi hjelper deg med både rådgivning og utførelse når det kommer til oppussing av hytte og bolig. Med våre fastpriser blir det ingen overraskelser. Velkommen til å kontakte oss for å starte prosessen med å realisere ditt prosjekt!

Kontakt oss i dag for en gratis befaring

Tlf: 92240327 / post@badogprosjekt.no