Alternativer til flislegging av bad

By 10. august 2019 Baderom, Oppussing, Produkter
Moderne baderom uten fliser

Flislegging er ofte førstevalget ved bygging eller renovering av baderom, men hva om du ikke ønsker fliser? Hvilke alternativer kan være aktuelle da?

Del baderommet inn i soner og slipp fantasien løs

Fra trepanel via baderomsplater til gulvbelegg, mulighetene er mange og varierte. Første steg er selvsagt å gjøre en vurdering av bruksområdene til ditt baderom. Har du et stort bad er det gjerne lettere å dele badet inn i soner som er henholdsvis tørre og våte. I de våte sonene må du ha helt vanntett løsnings, mens i tørre soner er det åpent for mer variasjon. Med et mindre bad er det vanskeligere å ha tørre soner i og med at badet i seg selv har få kvadrat som da ikke blir så lett å dele inn i soner. Uansett størrelse på badet, vær obs på at god ventilasjon er en forutsetning for å være sikker på at ikke fukt og muggsopp får feste. Et godt inneklima er viktig i alle rom, også på badet.

Lek deg med ulike materialer og løsninger

Dusjen og badekaret er ofte det området der våtsonen er mest fremtredende, det er naturlig nok den delen som utsettes for mest fuktighet og trenger gulv, tak og vegger som er svært motstandsdyktige mot vann. I et stort baderom kan du leke mer med ulike materialer og benytte både tapet, trepanel, maling og ulike typer veggplater på de områdene som ikke er så utsatt for vannsprut. Her kan vi som din prosjektleder hjelpe deg med å finne de riktige materialene nettopp for ditt bad. Kanskje ønsker du et hjørne med veggpanel i tre for å skape en lun stemning der du nyter ditt hjemmespa? Eller en glamorøs tapet som gir deg det snevet av luksus du ønsker deg?

Moderne vinyl tilbyr utallige muligheter på badet

Mange synes fliser kan gi et kaldt og sterilt inntrykk, og da kan et gulvbelegg av vinyl eller vannsikrede paneler gi et mer variert og lunere uttrykk som harmonerer godt med interiøret ellers på badet ditt. Det er knapt grenser for utvalg innenfor vinylbelegg. Det finnes jo også gulvbelegg med flisemønster så man kan slå to fluer i en smekk. Vinyl er svært motstandsdyktig mot vann og meget slitesterk, og finnes i et enormt utvalg av mønstre og kvaliteter.

Baderomstaket er en blankt lerret

I taket benyttes oftest maling eller takplater som er behandlet spesielt for å motstå fukt, og her er det selvsagt også bare fantasien som setter begrensninger på fargevalg, siden maling kommer i alle valører. Man kan også gå for et vakkert tak i behandlet tre, men bør da sørge for nok takhøyde og god nok utluftning i våtsonene til at ikke fukt får satt seg i treverket.

Plater med harmoniske farger og mønstre

På veggene er det også ulike typer plater spesielt for våtrom som er flittig benyttet når fliser velges bort. Det har etter hvert kommet et stort utvalg også her i ulike mønstre og varianter, og man kan finne frem til farger og mønstre som harmonerer perfekt med resten av interiøret. Om du vet hvilken innredning og fargepalett du ønsker deg, ta det med i betraktningen når du skal se på de ulike variantene av veggplater, slik sikrer du at alt vil passe perfekt sammen når drømmebadet ditt er ferdig. Veggplater er et utmerket alternativ for deg som ønsker minst mulig arbeidstimer lagt ned, da de oftest kommer med ferdig membran og man ikke behøver å bruke ekstra tid på grunning, sparkling, pussing og legging av membran som man må dersom man velger maling for våtrom.

Tapet for våtrom

Tapet for våtrom kommer også i stadig nye varianter og utførelser, her må man også beregne inn noen ekstra timer for legging av membran for å sikre fuktsperre i samsvar med våtromsnormen. Med fagfolk involvert er du trygg på at alt blir gjort som det skal etter gjeldende lover og regler. Vi tar oss av alt det praktiske rundt dette, slik at du kan kose deg med å velge ut dine favorittmønstre og sette prikken over i’en med det perfekte interiøret ellers på badet.

Vi hjelper deg med både rådgivning og utførelse når det kommer til fliselegging. Med våre fastpriser blir det ingen overraskelser. Velkommen til å kontakte oss for å starte prosessen med å bygge ditt drømmebad!

Kontakt oss i dag for en gratis befaring

Tlf: 92240327 / post@badogprosjekt.no