8 ting du bør unngå når du skal pusse opp badet

Bad og Prosjekt | Ting du bør unngå når du skal pusse opp badet.

Endelig skal du bygge eller renovere drømmebadet ditt, men hvilke fallgruver bør du passe deg for? Det er noen ting du bør unngå når du skal pusse opp badet ditt, og her er noen av dem:

 

1. Feilbudsjettering

Det er lett å bomme på budsjettet, kanskje skjer det endringer underveis som du ikke har tatt høyde for, det er ting man har glemt å planlegge osv. Noe av det viktigste for å holde budsjettet (annet enn å få fastpris på renoveringen fra oss) er å gjøre en grundig planlegging på forhånd, slik at det ikke blir noen ubehagelige overraskelser underveis.

 

2. Manglende/uprofesjonell beskyttelse av våtsoner

Om man går for egne løsninger, eller velger en leverandør av tjenester som ikke er sertifisert kan det gå veldig galt. Faren for at man ikke får dekket vannskader av forsikringen er stor når arbeidet ikke er fagmessig og forsvarlig utført. Et godkjent våtrom er en av tingene som skaper mest verdi for boligen din, og tilsvarende vil et baderom som ikke er godkjent, sette ned verdien. Velg en entreprenør du kan stole på, og sørg for at renoveringen av badet blir en verdiøkning fremfor det motsatte.

 

3. Dårlig ventilasjon

Fuktskader på bad og tilhørende plager med sopp og råte er vanlig dersom ventilasjonen ikke er tilstrekkelig. Dersom man satser kun på utlufting via vindu eller dører vil fukten bare forplante seg videre i huset. Kontakt fagfolk for å få på plass skikkelig ventilering, så forebygger du fuktskader i prosessen, og sikrer også et bedre inneklima for deg og din familie.

 

4. Overmøblering

Dusj, bad, toalett, vask, omkledning, vaskerom, garderobe, frisørsalong og sminkestudio? Badet har mange funksjoner og dersom for mye trykkes inn på for liten plass, vil ingen av dem fungere optimalt. Hva er viktigst? Må du ha både badekar og dusj? Kan du evt. bruke dusjen kun i badekaret? Kan vaskemaskinen skilles ad med en vegg så den ikke er synlig fra badekaret når du bare vil slappe av der? Kan du benytte puffen du sitter på til å oppbevare lekene til barna så de slipper ligge løst i badekaret? Ved å tenke nøye gjennom alle behov og utnytte plassen med flerbruksmøbler og en gjennomtenkt romløsning blir alt enklere og penere.

 

5. Dårlig belysning

Har du tenkt på at badet har flere funksjoner og at en enkelt plafond midt i taket kanskje ikke er den optimale løsningen? Vi vil gjerne ha litt dempet belysning om morgenen eller kvelden når vi er trøtte, sterkt lys ved barbering og sminke, og et godt allround-lys når klær skal sorteres og vaskes. Ved å tilpasse lyskildene etter skiftende behov vil opplevelsen av et fungerende baderom bli bedre. En dimmer kan være en måte å justere lyset på, sammen med egne sterkere lys ved speilet over vasken. Lys inne i skapet gjør det enklere å finne frem til det man trenger der også.

 

6. Skifte ut badekar med dusjkabinett

Er det lurt å erstatte badekaret med et dusjkabinett dersom man føler at badet er lite? Enkelte dusjkabinett tar også opp stor plass. Kanskje kan du plassere dusjen oppi badekaret? Eventuelt kan det være aktuelt å ha et dusjhjørne med vegger som kan slås innover slik at rommet blir romsligere når dusjen ikke er i bruk. Det kommer stadig nye løsninger, utforsk mulighetene og bli inspirert til å finne den beste varianten for ditt behov.

 

7. Dårlig avløp

Om du skal bygge eller renovere badet, pass på at alt som ikke er synlig får en gjennomgang også. Rør og avløp bør undersøkes og eventuelt erstattes dersom de ikke er av god kvalitet. Dette vil fagfolk hjelpe deg med. Pass på at de er godt kvalifiserte og kan hjelpe deg med å finne de beste løsningene for ditt bad. Riktig vinkling på gulv har også mye å si for at vannet beveger seg dit det skal, slik forebygger du fuktskader og sikrer godt inneklima.

 

8. Trender som raskt blir utdaterte

Det kan være fristende å slenge seg på det som er populært akkurat nå, friske farger og sprelskt interiør, kraner i gull og lysekroner i taket. Men hvor lenge vil det vare? Dersom du går for fliser i noen knalle farger som er populære der og da men ikke nødvendigvis er noe de fleste andre synes er så vakkert, kan baderommet fort bli utdatert. Tenk langsiktig så sikrer du både at du ikke snart må pusse opp på nytt fordi du blir lei, og en jevn verdi siden det mer nøytrale ikke så lett blir utdatert. Du kan likevel få et personlig bad ved å legge til detaljer i din egen stil som enkelt kan skiftes ut.

Det aller viktigste og smarteste valget du gjør er å bestemme deg for en leverandør som gjør jobben for deg til avtalt tid og pris. Vi gir deg fastpris på din baderomsrenovering og hjelper deg gjerne med alle valgene som skal gjøres på veien. Kontakt oss for å se hva vi har gjort før, og finn ut hva vi kan hjelpe deg med.

 

Kontakt oss i dag for en gratis befaring

Tlf: 92240327 / post@badogprosjekt.no