Fem ting du kan gjøre for å spare penger når du skal renovere våtrom

By 13. desember 2018 desember 16th, 2018 Baderom, Oppussing, Totalrenovering
Bad og Prosjekt AS - Renovering av våtrom

Skal du pusse opp bad, vaskerom eller kjøkken? Her får du noen tips til å gjøre det så kostnadseffektivt som mulig.

Endre romløsning fremfor å bygge på
Istedenfor å bygge ut huset kan du endre på rommene du allerede har.
Har du et trangt bad, for lite vaskerom eller et toalettrom som er tilknyttet hverandre i plassering, eller vaskerom/kjøkken/bad som er vegg i vegg, kan du vurdere å slå ned en vegg eller to og få en større totalflate med bedre flyt.

Motsatt, om du har et veldig romslig baderom som du føler blir rotete og uoversiktlig, del av rommet så vaskerommet ligger for seg selv, og du slipper å se på stabler med klesvask når du er på badet. Slik sparer du både tid og penger ved å utnytte det du har fra før. Din våtromsleverandør Bad og Prosjekt er til god hjelp i slike tilfeller og kan bistå med å finne de beste løsningene for ditt renoveringsprosjekt.

Bad og Prosjekt AS | Oppussing av kjøkken

Behold rør og elektrisitet der de allerede er
Om du trenger å flytte på strømuttak, sluk eller vannrør, vil prisen stige i takt med antall endringer. Kan du benytte de samme kontaktpunktene og heller skifte ut innredningen, legge nye fliser, male i fornyede farger og få bedre tilpasset belysning, er det mye å spare. Du kan også få lavere totalkostnad ved å demontere selv deler av innredningen og annet som du ikke lenger vil bruke. Ta vare på eventuelle deler som kan gjenbrukes i andre rom. Bad og prosjekt kan se på dine eksisterende løsninger og finne den beste utnyttelsen av det du har, samt se nye optimale løsninger dersom det er behov for det. Slik får du mye for pengene gjennom hele prosessen.

Materialer
Ved å velge materialer som har varig kvalitet, sparer du mer i lengden. Har man et stramt budsjett er det fristende å velge rimelige løsninger, men disse kan fort bli dyre når du må fornye rommet ett noen få år. Kan du heller velge løsninger med en god og varig kvalitet, blir det lang tid til neste gang du må pusse opp, og du kan nyte dine nye rom i mange år uten å måtte tenke på stadige oppussingsprosjekter.

Du vil likevel ha muligheten til å fornye rommene ved å gjøre små endringer som noen nye planter eller pynteting på badet eller kjøkkenet, som ikke krever omfattende arbeid. Med en samarbeidspartner som Bad og Prosjekt får du fagfolk som kan veilede deg til å gjøre de beste valgene for ditt hus. Vi er like opptatt som deg av å få et godt og kvalitetsmessig utført arbeide i fornyelsen av ditt hjem.

Bad og Prosjekt AS | Oppussing av baderom

 

Belysning og annen elektrisitet
Behovet for gode lyskilder på våtrom har endret seg gjennom tidene, og nå har vi gjerne flere elektriske hjelpemidler på våtrommene enn de hadde i tidligere tider. Vi ser en utvikling mot flerbruksrom hvor kjøkkenet er husets hjerte med både spiseplass, sosial sone hvor barna kan gjøre lekser på dagtid og hvor de voksne koser seg med hyggelige sammenkomster i helgene.

Badet er både der vi steller oss og gjør oss klare for en ny dag, men også et sted hvor vi kan slappe av med god musikk og et velgjørende bad, eller nyte hjemmespa alene eller med partneren.

På vaskerommet vil vi gjerne ha både vaskemaskin og tørketrommel, plass til å sortere og brette klær, og et sted å sette støvsugeren når den ikke er i bruk. Noen vil også ha plass til en liten tv for underholdning mens man sorterer, stryker eller bretter klær. Bad og prosjekt vil i samarbeid med deg finne de beste løsningene for din families behov, og finne praktiske løsninger som er tilpasset deg og din hverdag.

Gjenbruk
Kan du beholde eksisterende innredning, men fornye med nytt armatur, nye skapdører eller nye knotter så er det mye å spare. Om du for eksempel skal pusse opp både bad og vaskerom, kan skapene fra badet få nytt liv på vaskerommet. Benkeplaten fra det gamle kjøkkenet kan bli ny benk på vaskerommet med god plass til bretting av klær. Slik utnyttes ressurser på en bedre måte, og summen på regningen blir mindre.

Hvis det ikke er aktuelt å beholde det gamle, kan du glede andre med å legge det ut til gis bort ved demontering (slik sparer du deg også for rivningsjobben), eller selge det rimelig. Når det gjelder gjenbruk av eksisterende rør og elektrisitet, vil gjerne Bad og Prosjekt hjelpe deg med en fagsjekk av hva som kan beholdes og hva som bør fornyes for å strekke levetiden på ditt våtrom lengst mulig. Desto lenger du kan beholde ditt nye rom, jo mer kostnadseffektivt er det.

 

Kontakt oss i dag for en gratis befaring

Tlf: 92240327 / post@badogprosjekt.no