Slik sparer du både strøm og miljøet på badet

By 2. februar 2019 Baderom, Oppussing
Bad og Prosjekt AS - Strømsparing på badet

Installer et toalett med vannsparing på badet

Toalettet bruker omtrent 27% av alt vann vi forbruker i hjemmet, mer enn vaskemaskiner, oppvaskmaskin og dusj. Når du skifter ut det gamle toalettet med en modell som har en mer økovennlig skyllemekanisme, bruker du mindre vann. Du kan også velge en modell med dobbelknapp, hvor du kan bruke litt mer vann når det er mer som skal skylles ned. En annen viktig ting er å aldri bruke toalettet til å trekke ned andre ting enn dopapir. Annet avfall som Q-tips, sanitetsprodukter og annet må vi bruke avfallsbøtten til. Du kan også hjelpe miljøet ved å velge resirkulert toalettpapir og bruke minst mulig av det. Å installere et bidet er også en mulighet.

Bad og Prosjekt - Oppussing av badet - Miljøvvenlig bad

Installer en dusj med sparehode og filter

En enkel måte å spare vann på er å ta kortere dusjer, å ta en romantisk dusj sammen, og å skru av dusjen når du såper deg inn, og la hårkur/balsam virke mens du vasker resten av kroppen. Det aller beste er imidlertid å installere en dusj med vannsparing, og legg gjerne til et rensefiler som sparer hud og hår for uønskede kjemikalier i vannet. Det blir også enklere å rengjøre dusjen.

Bad og Prosjekt - Strømsparing på badet - Miljøvennlig dusj

Ved å velge grønne, økovennlige produkter til hud og hår, vi du også ta bedre hensyn til både miljøet generelt og ditt eget velvære med mykere hud og et skinnende, mer glansfullt hår. Om du kjøper større flasker med produkter eller benytter refills, både sparer du kroner og miljøet.

Når du tar mer effektive dusjer vil du også spare penger på strøm, så det er også økonomisk gunstig å være miljøbevisst i dusjen.

Miljøvennlig blandebatteri med sensor

Om du likevel skal bytte blandebatteri på vasken, hva med å prøve en variant med sensor? Disse er også enklere å rengjøre siden det ikke er noen knotter som det samler seg skitt på. Mer hygienisk er det også. Du slipper å tenke på å skru av vannet mens du pusser tenner, for kranen stenger seg selv.

Bad og Prosjekt - Strømsparing på badet - LED på badeta

LED-lys på badet

Om du ikke allerede har LED-lys, skift dem ut neste gang du trenger nye lyspærer eller vil installere ny belysning. For et helt nytt bad kan du planlegge med LED fra starten slik at du får et mest mulig miljøvennlig og energisparende lyssystem.

Gjennomsnittlig vil en LED-pære bruke 80% mindre energi og vare 25 ganger lenger. Slik høvler du ned strømregningen noen hakk. Husk også å skru av lyset når du forlater badet, eller installer en sensor som slukker lyset når du går ut av rommet.

Energieffektiv vifte for bedre inneklima

De fleste bad trenger en form for utluftning av fuktighet. Pass på at den du velger er en som er effektiv og som bruker minimalt med energi. La viften gå mens du dusjer og minst 15 minutter etterpå for å få ut fukt fra rommet. Slik sparer du i det lange løp ved å unngå at fuktighet setter seg i tak og vegger og skaper et dårlig inneklima.

Bad og Prosjekt - Miljøvennlige produkter og kvalitet

Miljøvennlige og bærekraftige produkter

Fra møbler, innredning, håndklær og pleieprodukter til bygningsmaterialer, velg bevisst de bærekraftige og varige alternativene. En av de beste tingene du kan gjøre for miljøet er å velge de klassiske og langsiktige løsningene, slik at du kan ha glede av badet ditt i mange, mange år fremover. Ikke bare er det best for deg og din familie, deres helse og velvære, men dere vil også være med på å gjøre en innsats for miljøet globalt sett.

Bad og Prosjekt AS hjelper deg med å finne de gode alternativene, og skaper ditt miljøvennlige drømmebad til avtalt tid og pris. Med fastpris blir det ingen overraskelser, hverken for deg eller miljøet.

 

Kontakt oss i dag for en gratis befaring

Tlf: 92240327 / post@badogprosjekt.no